Other headlines

Szeptember 02, 2024
A hagyományos fűtőberendezések általában felmelegítik a levegőt, ami gyakran ...
Június 25, 2024
Az ASBISC Enterprises Plc, az IT és IoT termékek, megoldások és szolgáltatások ...
Június 25, 2024
A tajvani Computexen tartott nyitóbeszédében Pat Gelsinger, az Intel ...
Június 21, 2024
Az Ubiquiti, a hálózati technológiák globális vezetője, bemutatta a Wi-Fi 7 ...
Június 05, 2024
A vezeték nélküli hálózatok folyamatosan fejlődő világában a Wi-Fi 7 készen áll ...
Június 04, 2024
Közeledik a nyár, a hőmérséklet emelkedik. A Midea, az intelligens háztartási ...
Május 31, 2024
Az AMD EPYC 4004 sorozatú processzorok a vezető szerverszolgáltatók belépő ...
Május 29, 2024
Az Ubiquiti Inc. bejelentette az U6 Mesh Pro-t, egy korszerű WiFi 6 hozzáférési ...
Május 27, 2024
A mesterséges intelligenciát mindenhová eljuttató küldetésének részeként az ...
Április 29, 2024
Az Intel az Intel® Gaudi® gyorsítók, Intel® Xeon® processzorok, Intel® Core™ ...
Az Intel felgyorsítja az AI-t, Computex 2024

Június 25, 2024

INTEL

Az Intel felgyorsítja az AI-t, Computex 2024

A tajvani Computexen tartott nyitóbeszédében Pat Gelsinger, az Intel vezérigazgatója kiemelte a nyílt szabványok előnyeit és az Intel erőteljes ökoszisztémáját, amely segít felgyorsítani a mesterséges intelligencia lehetőségeit. Az Intel forradalmasítja az AI-innovációt, és a tervezettnél hamarabb szállítja a következő generációs technológiákat.

A mindössze hat hónap telt el a vállalat az 5. generációs Intel® Xeon® processzorok bevezetésétől a Xeon 6 család első tagjának bemutatásáig; a Gaudi AI gyorsítók előzetes bemutatásától a vállalati ügyfelek számára költséghatékony, nagy teljesítményű generatív AI (GenAI) képzési és következtetési rendszer felajánlásáig; és az Intel® Core™ Ultra processzorokkal a több mint 8 millió eszközben lévő Intel® Core™ Ultra processzorokkal az AI PC korszak bevezetésétől a még idén megjelenő kliens architektúra bemutatásáig.

Ezzel a fejlesztéssel az Intel felgyorsítja a végrehajtást, miközben az innováció és a gyártási sebesség határait feszegeti az AI demokratizálása és az iparágak katalizálása érdekében. A nagyobb feldolgozási teljesítmény, az élvonalbeli energiahatékonyság és az alacsony teljes birtoklási költség (TCO) révén az ügyfelek mostantól megragadhatják a teljes AI-rendszer lehetőségét.

A teljes Xeon 6 platform és processzorcsalád célzottan e kihívások megoldására készült, mind az E-mag (Efficient-core), mind a P-mag (Performance-core) SKU-kkal, hogy a felhasználási esetek és munkaterhelések széles skáláját lehessen kezelni, az AI-tól és más nagy teljesítményű számítási igényektől a skálázható felhő-natív alkalmazásokig. Mind az E-core-ok, mind a P-core-ok kompatibilis architektúrára épülnek, közös szoftvercsomaggal és a hardver- és szoftvergyártók nyílt ökoszisztémájával.

A Xeon 6 processzorok közül elsőként az Intel Xeon 6 E-mag (kódnevén Sierra Forest) debütál, amely mától elérhető. A Xeon 6 P-magok (kódnevük: Granite Rapids) várhatóan a következő negyedévben kerülnek forgalomba.

Nyilatkozat: Az oldalainkon közölt információk, közlemények a közzététel napján felelnek meg a valóságnak. A közétett információk, közlemények az oldalainkon folyamatosan elérhetőek maradnak, azonban a közzétételt követően nem tudjuk garantálni, hogy az esetlegesen bekövetkező változásoknak megfelelően frissítjük vagy töröljük a nem naprakész információkat. Ennek megfelelően semminemű felelősséget nem vállalunk azért, hogy a közzétételt követően az oldalainkon található információk pontosak maradnak.